6 Maig, 2021

Preparats pel MónTriàsic?

GUIA DE L’ACTIVITAT

Al Museu

  • Visita guiada als voltants del museu per observar i reconèixer les roques que caracteritzen el nostre entorn: indústria extractiva
  • Observar a partir de les fonts primàries (fòssils) com relacionar la paleontologia i la geologia amb el coneixement científic de la història de la Terra i l’evolució de la vida.
  • Investigar el període Triàsic a partir de diferents reptes gràcies a internet i informació de l’exposició:

Dinàmica de grup: cada grup escollirà una pregunta per investigar. Un cop recollida la informació, han de descorbrir quin fòssil de l’exposició s’hi relaciona.

 Fòssil exposició
La pregunta ens porta a descobrir alguna singularitat de la col·lecció de fòssils marins del Triàsic a travès d’un fòssil de l’exposició
On ens porta la pregunta?
Colobodus Giganteu Què té a veure Odèn amb Alcover-Mont-ral? enllaç
Triàsic a Catalunya
Coseaurus Avíceps
El període Triàsic, rèptils terrestres i els primers mamífers? enllaç
Triàsic, explosió de vida
 Rhinoceros etruscus
Un jaciment de grans vertebrats dins d’un jaciment de fòssils marins? enllaç
El canvi del paleoambient
Alcoveria brevis
Per què el celacant és un fòssil vivent? enllaç
L’evolució de la vida
 Eulithota És possible que un invertebrat de cos tou fossilitzi? enllaç
Procès de fossilització
  • Un cop finalitzada aquesta dinàmica: possar en comú el que s’ha treballat i reforçar conceptes a partir de la museografia i els fòssils exposats.

A les pedreres

  • Visita guiada a les pedreres. Una sortida de camp per trepitjar “in situ” la nostra història triàsica, a més a més de conèixer de primera mà el testimoni del propietari de l’explotació de pedra d’Alcover, fill d’una de les primeres famílies alcoverenques dedicades al sector des dels inicis, perquè ens expliqui tot el que s’hi amaga: memòria, reforestació, troballes singulars, col·leccionisme furtiu…
X