6 Maig, 2021

Preparats pel MónTriàsic?

GUIA DE L’ACTIVITAT  per a 4t ESO Institut d’educació secundària Priorat: visita 10 de maig 2021

Matí

  • Visita guiada als voltants del museu per observar i reconèixer les roques que caracteritzen el nostre entorn.
  • Dins de la sala de tallers del museu, treballar amb les fonts primàries (fòssils) per aprendre a relacionar la paleontologia i la geologia amb el coneixement científic de la història de la Terra i l’evolució de la vida al planeta.
  • A la sala d’exposició TRIÀSIC, EXPLOSIÓ DE VIDA la visita guiada parteix d’una dinàmica d’observació i investigació en grups. A cada grup li correspondrà trobar un fòssil o il·lustració de l’espai Triàsic.  I per a fer-ho, els caldrà consultar l’enllaç que els porta a un recurs audiovisual que serà la pista per arribar a trobar l’objecte-recurs destacat. Una vegada contextualitzat l’objecte, cada grup exposarà el que ha trobat i fins a on ha arribat la seva petita investigació, compartint coneixement amb el grup-classe i en definitiva, descobrint els secrets de la col·lecció de fòssils marins del Triàsic.
 Grup  La pregunta ens porta a descobrir…
1 Ho sabem tot sobre la vida passada? *fòssil  enllaç
 2 Quin secret amaga la pedra d’Alcover? * il·lustració-esquema fossilització enllaç
 3 Per què el nom del nostre poble en llatí? *fòssil  enllaç
 4 Què és el PaleoArt i qui és Mauricio Anton? *il·lustració paleoambient  enllaç
 5 Un fòssil pot estar viu i encara més, nedar? *fòssil  enllaç
  • Un cop finalitzada aquesta dinàmica de descoberta i compartir coneixements en grups, s’entra de ple al Triàsic i als secrets de la col·lecció, a partir d’una visita guiada a l’exposició que té com a finalitat, preparar-los per anar a realitzar la sortida de camp a les pedreres.

Tarda

  • Després de dinar pel nucli antic d’Alcover anem amb autocar a les pedreres. Una sortida de camp per trepitjar “in situ” la nostra història triàsica, a més a més de conèixer de primera mà el testimoni del propietari de l’explotació de pedra d’Alcover, fill d’una de les primeres famílies alcoverenques dedicades al sector des dels inicis, perquè ens expliqui tot el que s’hi amaga: memòria, reforestació, troballes singulars, col·leccionisme furtiu…

 

X