Alcover retrà homenatge a Joan Tomàs (1896-1967) amb la conferència-concert a l’entorn del músic i folklorista alcoverenc

Aquest divendres 29 d’abril a les 19h, Alcover retrà homenatge a Joan Tomàs (1896-1967) amb una conferència-concert.

L’acte consistirà en una conferència Joan Tomàs i la cançó popular catalana a càrrec de Liliana Tomàs i Roch, comissària de l’Any Joan Tomàs i néta del mestre i dues actuacions musicals. L’una, amb una mostra del llegat que ens ha deixat com a folklorista amb cançons recollides a Valls i Montblanc en missions de recerca per l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya; amb Marta Aringo, veu i David Ferré a l’acordió. L’altra, amb cançons de Joan Tomàs per a veu i piano a càrrec de Remei Tell, soprano i Josep Maria Gomis, piano.

Aquest cèlebre músic té una vinculació directa amb Alcover, doncs el seu pare, Benet Tomàs i Veciana, n’era fill. A més, s’hi va fer el Mas Montserrat i els darrers anys de la seva vida hi passava els estius i encara avui, també els seus néts i nétes.

L’acte és organitzat per l’Ajuntament d’Alcover, el Museu d’Alcover, l’Escola Municipal de Música d’Alcover i l’Any Joan Tomàs.

Fotografia: Estrena de l’”Stabat Mater” de F. Poulenc. Francis Poulenc, la solista Jacqueline Brumaire, Lluís M Millet i Joan Tomàs. Palau de la Música Catalana. 8 de novembre de 1958. Foto Positius. Restauració fotogràfica: Enric Planas. CEDOC

X