9 Maig, 2020

Anem a descobrir!

Anem amb la Montse al seu espai de treball ple d’objectes i ens deixa un ordinador perquè vol que fem una cerca ràpida a Internet a veure què descobrim de l’animal fossilitzat trobat a les pedreres de Lucas. Alerta que no tot és exactament cert el que trobem a Internet! Segons li ha comentat el seu amic paleontòleg, el Joan, és probable que es tracti del fòssil d’uns animals antics de la família dels limúlids, popularment coneguts com a crancs ferradura. Encara n’hi ha d’aquests animals, avui dia? I si n’hi ha, on els podríem trobar? Quins secrets amaguen?…

.

.

.

Amb la Montse acabeu l’informe per la directora, però, abans de lliurar-lo vol trucar al seu amic expert perquè el revisi. Aquest detecta que una afirmació no és correcta, però ha de penjar el telèfon ràpid perquè rep una trucada urgent d’una excavació on està treballant.  Així que teniu temps de revisar-lo i rectificar la frase incorrecta.

L’àudio de sota de cada frase us dirà si és correcte o cal seguir provant, fins a trobar la frase errònia i conèixer perquè…

 

 

Actualment a aquests animals els podem trobar nedant en aigües poc profundes i tropicals com les de Tailàndia. De fet, durant 500 milions d’anys han sofert pocs canvis visibles.

.

És un animal mort convertit en pedra que de tant en tant es mou com si fos un ésser viu. Així que se l’anomena fòssil perquè s’ha convertit en una pedra, i vivent, perquè es mou.

.

L’animal fossilitzat va viure a la zona d’Alcover-Mont-ral quan encara no s’havien format les Muntanyes de Prades i aleshores hi havia un únic continent. 

.

El realment interessant de la sang d’aquests animals no és únicament el color blau, sinó les seves propietats que li donen un important valor en la indústria farmacèutica.

 

.

..

X