8 Maig, 2020

Apòria, construïm vivències

 

El museu aposta per a la vocació social de l’equipament, i res millor que apropar-nos als nens i nenes de les escoles que més ens necessiten. I com ho fem? Doncs construïm vivències a partir del patrimoni gràcies a treballar braç a braç amb l’equip docent i els infants per dissenyar una estratègia de treball compartida.

TRENQUEM ESPAIS!

Quan trenquem espais, és que trenquem amb el model educatiu de museu tradicional. No som un espai cultural on dur a terme una activitat que es podria fer a l’aula didàctica, al centre cívic… El leitmotiv del nostre espai és ser per a una escola un exemple tangible del valor universal del patrimoni. L’experiència viscuda en relació amb el museu ha de tenir una utilitat social quan transformadora de la vida dels infants i l’enfortiment dels valors que aprenen. Al final del projecte els infants han de ser més feliços, visualitzar el patrimoni com un espai acollidor i proper on gaudir en equip i quan parlem d’equip ens referim als alumnes, els mestres i els museòlegs.

 

PROJECTE APORIA: Cada aula, un món

Quan diem que cada aula és un món, ens referim senzillament a què no tenim una guia didàctica per oferir a l’equip docent, per què l’especificitat de cada centre és per a nosaltres el punt de partida i la gènesi de tot el que podrem oferir per treballar plegats els següents objectius.

Objectius didàctics

  • Despertar les habilitats dels infants a partir d’un aprenentatge singular.
  • Convertir els infants en veritables protagonistes d’un repte que els connecta amb el món real.
  • Interactuar amb el patrimoni a través dels seus valors i emocions.
  • Teixir llaços d’amistat i dependència entre els infants, mestres de l’escola i educadors del museu.
  • Posar a l’abast dels docents una nova manera de “mirar” el patrimoni dins de l’aula.

VOLS CONÈIXER QUE FEM AMB L’ESCOLA LA PLANA DE VILA-SECA?

Vàrem iniciar el projecte el curs de 2019-2020 amb la implicació de tota l’escola des d’infantil fins a 6è. Aquell any va ser quan la COVID-19 va paralitzar el dia a dia a l’escola i va ser impossible traslladar-se de l’escola al Museu. El curs 2020-2021 l’escola va decidir limitar el projecte d’acord amb les seves necessitats educatives i curriculars a dos nivells educatius, i la sortida al Museu tampoc es va poder formalitzar. El curs 2021-2022, s’ha plantejat el projecte en dos grups: p3 i p4 – 1r i 2n de primària. La visita al museu finalment es podrà fer el dia 24 de maig.

TARIFES I HORARIS

Activitat gratuïta

Dimecres de 9h a 11h.

Per a més informació contacta amb nosaltres: museualcover@alcover.cat

X