8 Maig, 2020

Apòria, construïm vivències

 

El museu aposta per a la vocació social de l’equipament, i res millor que apropar-nos als nens i nenes de les escoles d’alta complexitat que més ens necessiten. Els oferim doncs compartir els nostres tresors amb ells i ajudar-los a construir vivències a partir del patrimoni. El museu visita el centre educatiu i amb la col·laboració i complicitat del professorat creem conjuntament habilitats per a desenvolupar a les seves aules, que si és possible té com a punt d’arribada la visita al museu. L’objectiu és que el docent pugui trobar en el museu una experiència educativa única i així fer front al desgast del dia a dia a l’aula.

 

TREBALL COMUNITARI A L’ESCOLA AMB EL PROJECTE APORIA: Cada aula, un món

Hem elaborat una nova proposta sota el títol: Cada aula, un món, per aprofitar el patrimoni que custodiem com a recurs educatiu a l’escola. I això és possible gràcies al fet que hem dissenyat una nova manera d’aprendre amb el museu a l’aula.

Objectius didàctics

 • Apropar el món dels fòssils i la vida passada de manera fàcil, divertida i interpretant el seu significat.
 • Col·laborar amb als centres educatius per convertir l’aula en un espai per compartir el nostre patrimoni i treballar plegats per reforçar les competències bàsiques curriculars.
 • Posar a l’abast dels i les mestres un nou recurs pedagògic com a complement al treball dins de l’aula.
 • Fomentar el coneixement a través de la cooperació, la reflexió i la comunicació.
 • Incidir en la importància de l’educació a partir del patrimoni i la interacció amb el món físic.
 • Viure una emoció cultural inoblidable per visualitzar el món dels museus com un espai modern i enriquidor.
 • Desenvolupar en els nens i nenes diversos valors i promoure principis com ara la creativitat i la igualtat

.

k

 • Oferim al professorat interessat dissenyar una activitat plegats i donar-los suport perquè la puguin desenvolupar a l’aula, tant de l’àrea de coneixement de les ciències de la naturalesa com de les ciències socials,,en coherència amb les competències vinculades al nivell educatiu i el perfil dels estudiants.
 • Per a fer-ho, sempre formularem un repte que us ajudarem a plantejar i que partirà d’una situació real o simulada, basada en la realitat que dona sentit i significació a l’activitat que l’estudiant ha de dur a terme. I a més a més el museu us cedirà material didàctic i objectes, així com assessorament  per a inspirar i guiar la vostra investigació.
 • Treballem amb els objectes com si tinguessin ànima, com si es tractés individus, de persones capaces d’emocionar, suggerir, explicar i impressionar.
 • Darrere d’un objecte hem de trobar a l’ésser humà que és història i memòria.
 • L’objecte permet aprendre de la realitat i connectar els nens i nenes amb la seva pròpia experiència.
 • I en tot el procés, comptem amb el suport d’un equip de col·laboradors i experts en la divulgació i interpretació del patrimoni: paleontòlegs, geòlegs, investigadors, historiadors, directors de museus, educadors, etc, disposats a ajudar-nos i participar en la creació i desenvolupament del repte.
 • Si voleu que us informem o perquè no, fer-nos algun suggeriment de millora sobre la proposta, animeu-vos i contacteu amb nosaltres a: museualcover@alcover.cat // assumpte: Cada aula, un món

 

TARIFES I HORARIS

Activitat gratuïta

Dimecres de 9h a 11h.

 

Projecte Aporia amb l’Escola La Plana de Vila-seca curs 2020/2021

Aquests són els fòssils pintats que ens han compartit avui la classe de les Girafes de l’escola La Plana. Ens retrobem el curs vinent per continuar treballant plegats! Sou un centre d’altra complexitat? Coneixeu la nostra proposta “Cada aula, un món”? Contacteu amb nosaltres i us informarem!

 

 

 

Demana informació

X