2 juny, 2017

Calendar

abr.
27
dv.
Parlem-ne. Qui i perquè ens visita?
abr. 27 @ 7:00 pm

visita combinada, Bandolers, pedres i palaus

Els nostres fòssils marins del Triàsic són un llibre obert per a qui els visita, únics, atractius i, perquè no, sorprenents. I per poder anar més enllà i descobrir també la vida burgesa, el nucli antic i els seus edificis singulars o la nostra cervesa artesanal, hem dissenyat un seguit de visites guiades adaptades a tots els públics perquè «Interpretar el patrimoni és l’art de revelar in situ el seu significat».

Irina Cervera, educadora del museu, ens explicarà el funcionament de les visites guiades que conformen el nostre programa educatiu.

Tanmateix se centrarà sobretot en el projecte pedagògic desenvolupat amb les escoles, tema que va escollir per a realitzar el seu projecte final del Màster de Gestió Cultural de la UB.

juny
15
dv.
Presentació de l’Any Aladern
juny 15 @ 7:00 pm

Cosme Vidal i Rosich (Alcover, 1869 – Barcelona 1918), més conegut pel seu pseudònim més habitual, Josep Aladern, va ser el principal dinamitzador del  Modernisme literari al Camp de Tarragona. Malgrat la penúria econòmica en què va viure, va desenvolupar una intensíssima activitat intel·lectual com a escriptor, periodista, historiador, traductor, editor de revistes i de col·leccions de llibres, gramàtic, folklorista, impressor i dinamitzador cultural. Republicà federal, en els anys noranta va manifestar tendències anarquistes; catalanista radical, va defensar la llengua catalana, la unitat dels Països Catalans i la germanor amb Occitània i amb Galícia.

Enguany celebrem que fa cent anys de la seva mort i volem recuperar la memòria tot commemorant l’any Aladern. S’organitzaran un seguit d’actes com xerrades, presentacions de llibres, concerts, … col·laborant amb altres entitats culturals del municipi i de fora (CEA, l’EMMA, Biblioteca, Arxiu, etc.)