DIM 2022: Inauguració de l’exposició temporal “MiMo: una mirada a la vall amb els sentits i les emocions”

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus inaugurem una exposició al bell mig de la Vall del riu Glorieta, al molí de Dalt, avui, MiMo.

Sota el lema “El poder dels Museus”, us convidem a fer una mirada a la vall amb els sentits i les emocions…

Què trobarem en aquesta exposició?

Un espai cultural viu des d’on visualitzar la vall a vista d’ocell a partir d’un recorregut que parteix del mateix poble d’Alcover, per acabar a Mont-ral i als Motllats, al capdamunt on neix el Glorieta. Tot plegat, per descobrir enmig de la vegetació i les muntanyes importants testimonis del passat que ens parlen d’altres formes de vida, com l’ermita de les Virtuts, o de com s’han aprofitat els recursos naturals de la vall, i molt especialment el de l’aigua. És per això que ens aturarem a l’antiga Central Hidroelèctrica del Glorieta i al molí de Dalt, el qual forma part d’una xarxa de molins hidràulics que recorren la vall. Sense oblidar-nos de fer esment d’altres formes d’aprofitament dels recursos naturals com la construcció de marges en pedra seca per salvar el pendent del terreny i poder conrear-hi, l’aprofitament dels boscos o l’activitat ramadera. Tot plegat, a partir de visualitzar la vall com un ecosistema en equilibri on la humanització del territori i la biodiversitat del paisatge, van conviure en perfecta harmonia fins no fa massa temps.

Com treballem per la sostenibilitat del nostre ecosistema terrestre #ODS15?

Obrin la ment del visitant a reflexionar sobre com és d’important recuperar i mantenir l’equilibri sistèmic que durant segles ha caracteritzat la vall del riu Glorieta. L’exposició ens ha de permetre fer una mirada a la vall en profunditat i d’aquesta manera fer valdre el seu passat, però també el seu valuós present, en clau de futur.

L’exposició està dins l’antic assecador d’un molí paperer rehabilitat i batejat amb el nom de MiMo. Per a accedir a l’exposició cal desplaçar-se a l’aparcament de Mas de Forès, punt de partida de la ruta del Glorieta. Com arribar?

Oferim visites comentades gratuïtes, sense reserva prèvia (aforament limitat)

Horaris especials d’obertura al públic:

– Dissabte 14 de maig de 12 a 14h i de 18 a 20h.

– Diumenge 15 de maig d’11 a 14h

X