AMB LA VISITA VIRTUAL EN FAMÍLIA I PORTES OBERTES ON LINE A CA BATISTÓ
El Dia Internacional dels Museus, que se celebra des de 1977 cada 18 de maig, es presenta enguany amb el tema Museus per la igualtat: diversitat i inclusió. A causa dels efectes de la pandèmia de la Covid-19 es digitalitza a través d’activitats virtuals i en línia a les quals ens hem sumat.
Des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya s’han impulsat un seguit d’iniciatives conjuntes entre tots els museus del país plantejades des d’un nou escenari: l’espai virtual. El museu d’Alcover s’ha sumat a la iniciativa participant en el programa de finestres obertes amb l’enregistrament d’una visita guiada, in situ, sobre la dona i el feminisme burgès a ca Batistó i amb la visita virtual en família a l’apartat concursos.
VISITA VIRTUAL AL TRIÀSIC: ACCEPTEU EL REPTE!
Segurament que moltes famílies i infants ja coneixeu l’aventura triàsica del Peix Pedra dins del museu, però, ara de manera excepcional, som digitals i per això hem creat un nou repte online que comença així:
“Heu entrat al Museu tota la família i de camí a l’exposició trobeu la porta del magatzem entre oberta, com que sou tafaners traieu el cap per veure que hi ha i us trobeu a una senyora amb bata blanca…” Acceptareu la proposta de la Montse, la conservadora del museu, quan us convidi a formar part del nostre equip per investigar el nou fòssil que acaba d’arribar de les pedreres de Lucas?
PORTES OBERTES ON LINE A CA BATISTÓ: ELS SECRETS DE LA DONA BURGESA
El tema de les #DIM2020 ens ha inspirat a obrir les portes de la casa noble Ca Batsitó per oferir una visita guiada a l’espai de la dona i el feminisme burgès de la mà de la nostra educadora, Irina Cervera. La modernitat burgesa fil conductor del relat de l’exposició a Ca Batistó ens desperta interrogants tals com: la modernitat va esdevenir un motor de canvi per a la igualtat de gènere? L’adoctrinament de la dona a tombant del segle XIX al XX quin paper va jugar? Què s’amaga darrere el símbol de la dona encotillada?… Aquest i molts altres interrogants formen part del relat crític que presentem dins la cambra del qual en volem compartirem un petit tast.