Un projecte en clau de gènere: “Dones reals, dones de poble”

Us volem parlar d’un interessant projecte artístic que ha involucrat a dues generacions d’alcoverenques, amb nou històries de vida i realitats molt diferents, però amb un denominador comú: ser dones i viure al nostre poble. Un projecte comunitari en clau de gènere que posa a sobre de la taula la necessitat de trencar estereotips.

Les impulsores del projecte són les creadores i artistes Aida Bañeres, Laura Gallofré i Alba Rodríguez, que s’han encarregat de dirigir i acompanyar una generació de dones menors de 30 anys i una altra de majors de 60 per fer un treball conjunt que vol ser una mirada al poble i al seu dia a dia.

Les primeres passes del projecte van tneir lloc a dins del museu com a lloc de trobada d’organitzadores i participants per començar a crear lligams entre elles i aprendre coneixements sobre la tècnica fotogràfica. A poc a poc el treball va continuar a fora del nostre espai, envaint diferents indrets d’Alcover per posar en pràctica la teoria apresa, deixar volar la creativitat i produir el contingut de l’exposició de fotografia a gran format.

El dia de la inauguració, tant al museu com a la plaça de l’Ajuntament, es van omplir de gom a gom ambdós espais. L’acte va ser emotiu, sincer i proper, sobretot quan les nou dones d’Alcover junt amb les organitzadores ens van explicar com havia anat tot el projecte artístic.

Durant tot el mes de juliol qui visita el museu i Alcover pot gaudir de l’exposició, a la nostra sala d’exposicions per conèixer el procés creatiu i a les balconades de la plaça Nova per gaudir de nou fotografies impressionants.

 

 

Amb la col·laboració de:

 

 

X