El museu acull una xerrada sobre Maria Domènech i Dolors Vives amb motiu del Dia Internacional de la Dona

El Museu d’Alcover dins de la programació de l’agenda cultural 2018, el divendres 9 de març a les 19h, i amb motiu del Dia Internacional de la Dona, organitza conjuntament amb la Biblioteca Municipal, un acte-homenatge en record de tantes i tantes dones que varen viure sotmeses a la mentalitat d’una època i avocades a renunciar a la seva llibertat i somnis professionals.

A la biblioteca, l’Aïda Sánchez, historiadora, entremig de llibres, molts d’ells recull de la memòria de dones que algú proper o elles mateixes han escrit, parlarà de la vallenca Dolors Vives, aviadora republicana que va participar en la defensa passiva de la costa durant els primers anys de la Guerra Civil. Es tracta d’una apassionant història pel fet de tractar-se d’una de les primeres dones aviadores de principi de segle XX a Catalunya.
A continuació, un cop al museu, a l’espai expositiu sobre la dona burgesa de Ca Batistó, en què es recorda a l’alcoverenca Maria Domènech, escriptora i activista a favor de la dona, l’Ester Magriñá, directora del museu, farà unes breus pinzellades sobre l’adoctrinament franquista de la dona durant la immediata postguerra i el retorn a un model decimonònic, retrocedint en el temps.

L’acte gira al voltant de dues interessants xerrades que esperem puguin convidar als i a les participants a obrir un interessant debat sobre la dona treballadora entrat el segle XXI.

X