El museu organitza una visita per les entranyes de l’equipament

Aquest divendres dia 26 de gener a les 19h,  la directora del Museu d’Alcover, Ester Magrinyà, encetarà la programació cultural de la temporada d’hivern 2018 amb una nova secció anomenada museuOCULT. Amb aquest suggeridor títol es volen obrir al públic els espais interns del museu per a explicar la feina que s’hi realitza. Es tracta de poder conèixer la cara més oculta d’un equipament cultural i que els visitants, tant els alcoverencs com els forasters, normalment no perceben. Els relats i les històries de les que gaudeix el públic del museu quan visita les exposicions sobre fòssil marins i vida burgesa, no s’haguessin pogut crear sense la conservació i investigació prèvia del patrimoni que el museu té custodiat.

El museu  és la casa que acull la memòria dels alcoverencs i alcoverenques i això, demana obrir-los les portes, encara que sigui de manera puntual, i deixar-los retrobar els seus records, les seves petites històries, objectes passats,… que hi ha dins els magatzems. La visita a les sales de reserva també és l’excusa per donar a conèixer els nous projectes i cap a on vol caminar el museu. Un equipament que el 2017 va celebrar els seus 50 anys de vida i que aquest 2018 es planteja il·lusionat una important remodelació de la sala de paleontologia on s’exposa el seu gran tresor, els fòssils marins del Triàsic. L’Ester Magrinyà ens explicarà en què consisteix el nou projecte i sobretot, que significarà el nou relat “Triàsic, explosió de la vida”.

Durant l’any 2017 han visitat el museu d’Alcover un total de 8.657 persones, una xifra que suposa un augment del 6,32% respecte a l’any anterior, el més important mai assolit. L’increment també s’aprecia en una major demanda de les visites guiades que s’organitzen i que es poden combinar amb una degustació de cervesa artesanal o una visita a la mateixa fàbrica. A destacar l’èxit dels tallers escolars, la visita en família amb el Peix Pedra o les visites guiades pel nucli antic, el Convent de les Arts o l’Església Nova.

X