24 Febrer, 2016

Les col·leccions

Presentació

Les col·leccions del museu comprenen més de 7.000 objectes de naturalesa molt diversa: etnologia, numismàtica, malacologia, arqueologia, art, fotografia i paleontologia. El fons actualment es troba inventariat i ubicat a la sala de reserva. Una mostra representativa s’exposa en les dues exposicions permanents. L’any 2016 el museu va entrar a formar part del registre oficial de museus de la Generalitat de Catalunya, gràcies a complir amb tots els requisits bàsics de documentació i conservació dels objectes del fons. Una d’aquestes col·leccions té una especial rellevància històrica, la paleontologia, amb exemplars únics del període Triàsic.

 

Col·lecció de paleontologia

La col·lecció de paleontologia la integren vora uns 2.000 exemplars dels quals poc més de 400 fòssils són del jaciment del Triàsic d’Alcover-Mont-ral.

El museu s’ha sumat a la iniciativa Museu Obert

La col·lecció està disponible en línia després de sumar-se a la iniciativa Museu Obert, un projecte creat per difondre el patrimoni dels museus durant la situació excepcional actual. La iniciativa, impulsada per Coeli i Nubilum, compta també amb l’adhesió de l’Institut Botànic, el Museu Vinseum, el Museu Tèxtil de Terrassa, el Museu Pau Casals i l’Arxiu Històric de Santa Eulàlia.

Descobreix la nostra col·lecció de peixos del Triàsic

X