24 Febrer, 2016

Les col·leccions

 

Les col·leccions del museu comprenen més de 7.000 objectes de naturalesa molt diversa: etnologia, numismàtica, malacologia, arqueologia, art, fotografia i paleontologia. Actualment el fons es troba inventariat i catalogat als magatzems a excepció d’una mostra representativa que s’exposa a les dues exposicions permanents. L’any 2016 el museu va entrar a formar part del registre oficial de museus de la Generalitat de Catalunya, gràcies a complir amb tots els requisits bàsics de documentació i conservació dels objectes del fons. Una d’aquestes col·leccions té una especial rellevància històrica: la de paleontologia.

 

Col·lecció de paleontologia, “única al món”

La col·lecció de paleontologia la integren vora uns 2.000 exemplars de fòssils  dels quals poc més de 400 són fòssils del jaciment del Triàsic d’Alcover-Mont-ral, únic al món per la seva diversitat d’espècies i procés de fossilització. Bona part de la col·lecció es troba en fons privats, mentre que uns 900 exemplars els custodia el Museu de Geologia del Seminari de Barcelona, centre cultural estretament lligat a la descoberta, investigació i catalogació de la col·lecció des dels seus inicis. El museu a través de signar convenis de col·laboració dóna suport a la recerca a centres especialitzats del territori com  el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i del país com l’Institut Català de Paleontologia.

El museu s’ha sumat a la iniciativa Museu Obert

La col·lecció està disponible en línia després de sumar-se a la iniciativa Museu Obert, un projecte creat per difondre el patrimoni dels museus durant la situació excepcional actual. La iniciativa, impulsada per Coeli i Nubilum, compta també amb l’adhesió de l’Institut Botànic, el Museu Vinseum, el Museu Tèxtil de Terrassa, el Museu Pau Casals i l’Arxiu Històric de Santa Eulàlia.

Descobreix la nostra col·lecció de peixos del Triàsic

X