Presentació

 

El museu d’Alcover, de titularitat municipal, es va fundar l’any 1967 en una antiga torre medieval del Portal de Sant Miquel amb l’objectiu de donar cabuda a la important col·lecció de fòssil marins del Triàsic, descoberta de manera fortuïta a les pedreres d’Alcover-Mont-ral.

L’any 1975 el museu es va traslladar a la casa noble de ca Batistó, un nou espai que a finals de la dècada dels anys 90 s’ampliaria amb l’annexió de la casa adjacent. El mal estat de conservació de l’edifici  històric i la manca d’atractiu de l’antiga museografia va fer que es tanqués al públic l’any 2000. El museu, cinc anys més tard, reobria les portes totalment reformat i modernitzat i avui s’hi exhibeixen dues interessants exposicions sobre fòssils marins i vida burgesa.

El nostre fons s’ha anat nodrint d’un conjunt de col·leccions diverses. En destaquen la col·lecció d’arqueologia Ramon Rodón i un complert fons etnogràfic local, totalment inventariat i que temporalment s’exposa en petites mostres representatives.

Galeria d’imatges