En què es converteix el Museu per la Fira de Bandolers?

El Museu es va crear l’any 1967 ara fa cinquanta anys en una antiga torre medieval, un petit espai ocult de la nostra vila on gràcies a l’esforç de tot un grup d’alcoverencs, amants de la cultura i el patrimoni, es va engendrar l’equipament que avui coneixem.

Actualment ocupa les estances de l’antiga casa senyorial coneguda com a Ca Batistó i les de l’edifici adjacent annexionades per donar cabuda a totes les col·leccions que progressivament anaven creixent, entre les quals en destaca molt especialment la dels fòssils del Triàsic. Per aquest motiu, avui dia a les antigues golfes de la casa es mostra una espectacular exposició d’una selecció d’exemplars marins fossilitzats únics al món, com l’Alcoveria brevis, un dels nostres grans tresors paleontològics. La col·lecció es difon gràcies a un elaborat projecte educatiu relacionat amb l’exposició (visites guiades, activitats en família, tallers per a escoles, etc.), una museografia que aviat es renovarà amb moderns recursos interpretatius, interactius, accessibles a tots els públics, i especialment als infants.
Mentre que les estances de la planta noble de Ca Batistó, totalment restaurades, conviden al visitant a gaudir d’una interactiva passejada en el temps traslladant-lo als inicis de la modernitat burgesa i al modernisme literari de la mà d’una família benestant.

Cada any, amb motiu de la Fira de Bandolers, el Museu es converteix en un centre cultural ple de vida amb les seves activitats en família, visites guiades i exposicions temporals d’artistes locals. No cal dir que la Fira esdevé el marc perfecte perquè el Museu mostri les seves millors gales i per això, el divendres inaugura l’exposició temporal d’un artista local reconegut i durant tot el cap de setmana inclou en la seva programació un tast de les activitats que ofereix durant tot l’any.

Enguany, però, en aquesta edició especial del 15a aniversari de la Fira hem volgut sumar-nos a la festa més que mai, ja que el museu ha celebrat també el seu 50a aniversari.  I per fer-ho, res millor, que presentar un tastet de tot allò que porta temps preparant perquè el públic més divers pugui conèixer i visitar, tot gaudint del nostre ric i únic patrimoni.

bannerfira

FDC VALENCIA 001expo domingo  Alcoveria Brevis (Peix Pedra)  Procés de fossilització
expedient_batisto  Escola Mare de Déu del Remei (Alcover)  Ca Batistó

 

 

 

 

 

 

X