8 Maig, 2020

Dissenyem el nostre repte?

Centres de secundària, batxillerat, cicles i també universitats

Amb l’alumnat d’aquests centres defugim d’oferir-los una activitat tancada perquè creiem que el taller al museu és un punt d’arribada, mai un punt de partida. El museu és un context d’aprenentatge ric i flexible, divers i transversal per a generar experiències educatives que traspassen l’educació formal. És per això que us proposem planificar una activitat d’acord al currículum educatiu que necessiteu treballar i crear conjuntament una proposta educativa en base a les nostres col·leccions, als espais patrimonials que gestionem com les pedreres de Lucas o la casa burgesa ca Batistó, entre d’altres, amb relació a:

  • La història de la Terra i l’evolució de la vida
  • La paleontologia i els fòssils. Activitat MónTriàsic
  • El pensament i la societat burgesa: desigualtat social, feminisme burgès…
  • La literatura modernista com a mirall de la realitat social i l’esperit crític.
  • Els avenços tecnològics i la modernitat a través del confort dins de la llar.

I per a fer-ho, sempre formularem un repte que us ajudarem a plantejar i que partirà d’una situació real o simulada, basada en la realitat que dona sentit i significació a l’activitat que l’estudiant ha de dur a terme. El museu us cedirà material didàctic i fonts primàries de la història, així com l’assessorament necessari per a inspirar i guiar la vostra investigació.

En tot el procés, comptem amb el suport d’un equip de col·laboradors i experts en la divulgació i interpretació del patrimoni: paleontòlegs, geòlegs, investigadors, historiadors, directors de museus, educadors, etc., disposats a  participar en la creació i el desenvolupament del repte.

 

Horaris i tarifes: de dilluns a dijous – De 9 h a 14 h. Durada de l’activitat 2 h aprox. És necessari concertar visita. Entrada estudiants (taller): 4,00 € / Entrada estudiants (només visita guiada): 2,00 €. *Si el grup-classe no supera el nombre de 20 alumnes, preu del taller tancat de 80,00 €. Aforament màxim: un grup-classe.

 

No us imagineu la diversitat de recursos educatius a partir de les fonts primàries i els espais patrimonials que custodia i coneix el museu, com les mateixes pedreres o la casa burgesa ca Batistó, que podem posar al vostre abast per aprendre a aprendre plegats.

 

Contacteu amb nosaltres i us informarem o proposeu-nos un dia i hora per visitar-nos i conèixer de primera mà el nostre espai i patrimoni!

 

X