octubre, 2019

14oct8:00 pm9:00 pm"La gent del Llamp" taula rodona Cloenda de l'Any Aladern, primer acte de la FESTA MAJOR

Homenatge a Antoni Isern

more

Event Details

Punt i final als actes de celebració de l’Any Aladern amb una interessant tertúlia.

14 d’octubre a les 8 del vespre a la sala d’actes de Ca Cosme, en el marc de la celebració de la Festa Major d’Alcover

“Josep Aladern, la necessitat d’escriure” és el suggeridor títol amb què Magí Sunyer ens convidà a recordar el centenari de la mort de l’escriptor i impressor alcoverenc Cosme Vidal. Poc després, Josep Maria Girona, ens endinsava a l’apassionant història de vida de Puig i Ferreter de la mà del llegat de l’alcoverenca Irene Vallverdú, i per tancar el torn de xerrades, Fina Masdéu, presentava el seu minuciós treball sobre el germà de l’Aladern i cronista del grup, el malaurat Plàcid Vidal.

Com a cloenda de l’any Aladern hem organitzat una agradable tertúlia, Joan Cavallé serà l’encarregat de moderar  l’acte, mentre que Magí Sunyer, Josep Maria Girona i Fina Masdéu actuaran convidats com a tertulians. Ens agradarà tornar a escoltar-los, en aquesta ocasió, tots junts, amb la incorporació de Joan Cavallé, escriptor i historiador, perquè serà com retrocedir en el temps i reviure la memòria de la colla de Reus, “La gent del llamp”, visionats per aquells qui captivats per la seva vida i obra, s’han dedicat a estudiar-los amb una especial atenció.

 

Fem memòria sobre Josep Aladern i la Colla de Reus… 

 

Josep Aladern, polígraf incansable, va conrear totes les formes de l’escriptura i es va deixar influir per la gran varietat de propostes estètiques que es van introduir en temps del Modernisme.Si va entrar en escena com a poeta social, revolucionari, i no va abandonar mai la defensa dels més febles i la denúncia de les injustícies, també es va deixar seduir per la contemplació de la natura, per la descripció de tipus singulars i per la simbolització.

Va congregar al seu voltant, tant a Reus com a Barcelona, una gran quantitat d’escriptors, sobre alguns dels quals va exercir una profunda influència, tal com ho testimonien L’assaig de la vida, de Plàcid Vidal, Camins de França, de Joan Puig i Ferreter i les memòries de Miquel Ventura. Sobretot els del grup reusenc, en van reconèixer el mestratge durant tota la vida. Joan Puig i Ferreter amb frases com “L’encontre amb aquest home fou decisiu per a la meva vocació literària”, i Pere Cavallé amb afirmacions similars: “Aquest neguit d’escriure, que no ens ha deixat mai més, ens el va encomanar l’Aladern”.

 

 

Time

(Dilluns) 8:00 pm - 9:00 pm

X