21 desembre, 2015

Abans de la visita

Feu-vos preguntes perquè els nens, nenes i joves posin en comú què saben dels fòssils, si n’han vist mai  i què volen o esperen aprendre el dia de l’activitat, tot construint hipòtesis.

El nostre servei educatiu està a la vostra disposició per adaptar els continguts a les necessitats específiques curriculars que voleu treballar en la visita.

INFANTIL / PRIMÀRIA

  • Situeu el tema dels fòssils i de les èpoques passades per tal que els alumnes vinguin ja preparats el dia de la sortida.
  • Pels més petits, podeu relacionar-ho amb el tema dels dinosaures per ells més conegut i explicar-los que els peixos i animals marins que veuran al nostre museu, van viure abans que els dinosaures.
  • Expliqueu que podran fer una rèplica de fòssil de guix per endur-se a l’escola i pintar.

SECUNDÀRIA / BATXILLERAT

  • Pels més grans, podeu utilitzar l’apartat “Fòssils Marins” dins “Exposicions” de la  pàgina web per fer un primer tast dels nostres fòssils marins.
  • En l’apartat únics al món, s’explica la importància científica d’aquests exemplars. Entra a l’exposició, recrea a través d’un vídeo l’entorn natural de les muntanyes de Prades ara fa 240 milions d’anys i l’excepcional col·lecció Triàsica que conservem. En l’apartat fòssils destacats, es descobreixen alguns dels nostres fòssils marins més singulars.
  • Expliqueu que viuran una experiència sensorial que els introduirà al món del Triàsic i als secrets que amaga el paisatge actual a les muntanyes de Prades.

 


Paleoambient Triàsic. 240 milions d'anys