21 Desembre, 2015

Més enllà d’ensenyar fets i mostrar objectes!

 

nnnnnnnn

Volem potenciar un programa educatiu capaç de difondre i fer valdre les nostres preuades col·leccions, i sobretot, desenvolupar en la ciutadania diferents valors relacionats amb la vivència d’experiències culturals. Per això, a la museografia didàctica de les exposicions sumem les visites guiades, els tallers i un ampli ventall d’activitats, eix vertebrador d’un programa educatiu en què l’art d’interpretar és la nostra filosofia de treball. Treballem les exposicions amb persones joves, ancians, nens i nenes, adults, associacions, discapacitats, col.lectius amb risc d’exclusió, etc., enfortint la idea de formació al llarg de tota la vida i d’inclusió.

 

nnnnnnnnn

I pels alumnes comptem amb tallers i activitats adaptats als diferents nivells educatius vinculats a les dues exposicions permanents. Des de fa un any, però, hem iniciat de manera pilot el  projecte “Museu i escola, caminem plegats” per potenciar un  procés d’aprenentatge participatiu a partir del qual enfortir la relació entre professors, educadors i estudiants.

nnnn

MUSEU I ESCOLA, CAMINEM PLEGATS

La proposta “Museu i escola, caminem plegats” neix de la voluntat que mestres i educadors del museu s’involucrin d’igual a igual en el disseny de l’activitat i la seva posada en pràctica, útil com a complement a un projecte de treball, reforç d’algun contingut curricular específic, …. Estem convençuts que el treball comunitari permet aprofitar al màxim tots els recursos i valors que ofereix el nostre equipament, us esperem!

Només cal que contacteu amb el museu i us expliquem la nova proposta a museualcover@alcover.cat  977 84 64 52 (contacte: Irina Cervera, Cap del Servei Educatiu).

 

Tallers per a escoles i instituts sobre l’exposició permanent: TRIÀSIC, EXPLOSIÓ DE VIDA

Per a conèixer com era la Terra fa milions d’anys us oferim la possibilitat de treballar amb la nostra preuada col·lecció de fòssils marins del Triàsic d’importància mundial. En el taller es poden manipular fonts primàries, reconstruir paisatges desapareguts, veure avantpassats de la vida animal actual i sobretot, reflexionar sobre l’evolució de la vida i la Terra, construir el relat de la història de la vida al nostre planeta, etc.

 

  Nivells educatius: infantil, primària, ESO, batxillerat i universitat

   Coneix la nostra exposició de fòssils marins

   Educació especial i accessibilitat

nnnnnnnnn

nnnnn

Activitats per a escoles i instituts sobre l’exposició permanent CA BATISTÓ, MODERNITAT BURGESA

L’exposició interactiva que s’exhibeix a la planta noble del museu no compta amb un únic taller didàctic sinó que des d’un començament s’ha treballat en la mateixa línia que us proposem en el projecte MUSEU I ESCOLA, CAMINEM PLEGATS. El seu relat dóna molt de joc a l’hora de plantejar la seva vessant didàctica: l’arribada de l’electricitat, el rol de la dona burgesa i el feminisme, els avanços tecnològics aplicats dins de la llar com el telèfon, la ràdio, els instruments de música mecànica, les noves sales de bany, etc.  L’activitat  sempre parteix de la visita als magatzems, el cor del museu —espai que acull les fonts primàries de la història base a partir de la qual  construir la memòria i conèixer el passat—.

 

bbbbbbbbbbbbbbbbb

   Més informació

   Coneix la nostra exposició de Ca Batistó

   Educació especial i accessibilitat

K

K

 

OBJECTIUS DIDÀCTICS


  • Apropar el món dels fòssils i la vida passada de manera fàcil i divertida interpretant el seu significat.
  • Col·laborar i oferir als centres un espai per compartir el nostre patrimoni i treballar plegats per reforçar les competències bàsiques curriculars.
  • Posar a l‘abast del professorat un nou recurs pedagògic com a complement al treball dins de l’aula.
  • Fomentar el coneixement científic a través de la cooperació, la reflexió i la comunicació.
  • Incidir en la importància de l’educació a partir del patrimoni i la interacció amb el món físic.
  • Viure una experiència cultural inoblidable en un espai d’intervenció cultural modern i enriquidor.
  • Desenvolupar en la ciutadania diversos valors i promoure principis com la creativitat i igualtat.

HORARIS


De dilluns a dijous – De 9 h a 14 h.

Durada de l’activitat 2 h aprox.
És necessari concertar visita.

TARIFES


Entrada estudiants (taller): 4,00 € 
Entrada estudiants (inclou visita guiada): 2,00 €
Entrada professors/es: gratuït

*Si el grup-classe no supera el nombre de 20 alumnes, tindrà un preu del taller tancat de 80,00 €

*Aforament màxim 60 alumnes.

PER SI ÉS DEL VOSTRE INTERÈS


   On anar a dinar a Alcover?

 

 

COM ARRIBAR?


 

Carrer de la Costeta, 1-3. 43460 Alcover (Tarragona)
977846452 – museualcover@alcover.cat

MAPA DE LOCALITZACIÓ

X: 1.1701544722469299, Y: 41.262392341157302


X