El museu col·laboratiu

El museu aposta per l’accessibilitat universal, i aquest fet ens fa replantejar de manera continuada com millorar en el nostre dia a dia.

Aquest dissabte el museu acull una jornada de treball virtual que organitza conjuntament amb la Xarxa de Museus de Tarragona i les Terres de l’Ebre, en el marc de les Jornades Apropa’t. Des de fa temps el museu acull visites de docents per a preparar projectes, enguany, però, hem volgut formar part d’un dels projectes Apropa’t i aprofundir així, en el coneixement sobre l’estratègia de col·laboració i treball amb els centres educatius. L’objectiu és aprendre i reforçar vincles entre escola i museu, i molt especialment, documentar tot el procés de creació d’una activitat educativa concreta, amb l’objectiu d’obrir un espai de discussió sobre la metodologia a emprar i el propòsit final.

La jornada de treball serà protagonitzada per l’equip del museu i diferents docents interessats a treballar per projectes amb l’equipament. Concretament comptarem amb representants de tres centres educatius del territori com l’Escola la Plana de Vila-seca, l’Escola de Mont-ral i l’institut Fonts del Glorieta d’Alcover. La singularitat de la jornada Apropa’t rau en el fet que comptarà amb l’assessorament del David Vilalta i la Carme Pablo, qui des de la seva expertesa en aquest àmbit de l’educació, aproparan el museu i els docents participants a fi de dissenyar un projecte col·laboratiu a desenvolupar al llarg del curs.

X