Música i literatura a Ca Batistó – 10 de març / 21 h

Seguint amb la celebració del nostre 50è aniversari, el proper 10 de març, a les 21h, en el marc de la celebració del dia internacional de la dona, organitzem un acte en col·laboració del col·lectiu de dones d’Alcover i de l’EMMA. Una vetllada artística per a retre homenatge a tantes i tantes dones artistes oblidades.

Ens trobarem tots plegats a la sala noble de Ca Batistó per recordar a Maria Domenech. Ideòloga, sociòloga, escriptora i poetessa alcoverenca, nascuda l’any 1877 en el si d’una família benestant de la vila, la qual cosa li va permetre poder formar-se i estudiar. S’establí a Barcelona i participà en el moviment de promoció de la dona, de caràcter filantròpic i educatiu, portat a terme per Francesca Bonnemaison, Dolors Monserdà i Carme Karr, amb les quals col·laborà a Or i Grana (1906) i Feminal (1907).

El 1912 fundà i presidí la Federació Sindical d’Obreres (de l’Agulla). Havia publicat a Tarragona alguns treballs amb el pseudònim masculí de Josep Miralles, quelcom força usual en aquella època. Morí a Barcelona, l’any 1952, a l’edat de 75 anys.

L’acte consistirà en una vetllada literària i musical protagonitzada només per dones, de diferents edats, formació, professions,…però totes elles amb un nexe comú, alcoverenques. Es recitaran poemes de Maria Domènech, María Ferré i Maria Teresa llorenç, de la qual coneixerem alguna història oculta que ens explicaran. Mentre que les nostres concertistes representaran un interessant  repertori de diferents peces, que elles mateixes han escollit per a l’ocasió.

L’acte acabarà amb un sopar fred a Ca Batistó.

Per assistir a l’acte cal fer inscripció prèvia trucant al 977846452 o enviant un correu electrònic a: museualcover@alcover.cat. Les places són limitades i el preu de l’entrada a l’acte és de 3€.

 

150312Xerrada-MariaDomenech

X