8 Juny, 2022

Què fem per conservar la Vall del Glorieta?

Aquesta és una de les preguntes que es plantegen infants i joves durant la visita a la nova exposició del museu ubicada al molí paperer del mas de Forès d’Alcover i el recorregut per l’itinerari pedagògic de Boscat. Un espai cultural enmig de la natura, que ens obre la mirada a la vall del riu Glorieta a través dels sentits i les emocions. Una mirada en clau de sostenibilitat i amb un compromís ferm respecte als objectius de desenvolupament sostenible 2030, concretament l’ODS 15.

Objectius didàctics

  • Apropar el món dels ecosistemes terrestres  i el seu valor de manera fàcil, divertida i immersiva.
  • Col·laborar i oferir als centres educatius un espai viu per compartir el nostre patrimoni natural i cultural
  • Posar a l’abast dels docents un espai cultural capaç de despertar emocions i oferir una vivència única al bell mig d’una vall.
  • Fomentar el coneixement a través de fer-nos preguntes i buscar les respostes.

 

Què fem?

  • Compartim un relat expositiu didàctic i amb recursos interpretatius sensorials per despertar l’esperit crític sobre la problemàtica mediambiental de la vall: què hi havia, què ens trobem ara i que volem pel nostre ecosistema.
  • Treballem els Objectius de Desenvolupament Sostenible des de l’observació, a sobre del terreny, gràcies a interactuar amb els elements patrimonials, tant culturals com naturals del paisatge, que com un llibre obert ens expliquen l’ecosistema de la vall.
  • Estimulem el coneixement i la formulació d’hipòtesis pel fet de treballar les fonts primàries (marges de pedra seca, molins…), la memòria del passat (primera industrialització, agricultura de regadiu…) i les evidències del present (abandó del bosc, degradació…).

 

Descarrega’t el cronograma!

 

HORARIS I TARIFES

Dilluns, dimarts, dijous i divendres. Durada de l’activitat 2:30 h aprox. És necessari concertar visita. Visita MiMo i ruta pedagògica de Boscat: 6,00 € per alumne. *Si el grup-classe no supera el nombre de 20 alumnes, preu de la visita tancat de 120,00 €. Si sou una escola de màxima complexitat i us acolliu al programa ArgonautesVisita: 3,00€ per alumne.

*Cal accedir a la vall del Glorieta a través del camí de l’Ermita del Remei que connecta la vila d’Alcover amb l’aparcament de Mas de Forès (3,5 km de recorregut – 1 hora). Descarrega’t l’itinerari en aquest enllaç.

 L’aparcament de Mas de Forès compta amb una zona d’esbarjo i de pícnic, on podreu dinar. També té lavabos adaptats i disponibles per tot el dia.

 

Descarrega’t el dossier del projecte MiMo

 

Demaneu informació a museualcover@alcover.cat i us atendrem aviat!

 

Exposició temporal produïda gràcies al suport:

cultura_c3

X