12 Juliol, 2021

Què fa un peix a les Muntanyes de Prades?

Aquesta és la pregunta que es fan els nens i nenes només entrar al museu quan es troben davant d’un espectacular fòssil de peix gegant (motlle i contramotlle) que tenim exposat al vestíbul. El fet d’obrir, literalment, el llibre de la història de la Terra i de la vida al nostre planeta, és l’excusa perfecta per a descobrir-los els secrets de la nostra col·lecció de fòssils marins…

vvv

…cada vegada que es troba un nou fòssil és com una nova pàgina de la història que hem d’aprendre a llegir… La història de les pedres és callada, nosaltres hem de posar-hi veu.

M. Àngels Ollé

Què fem?

  • Construïm hipòtesis gràcies a submergir-nos al relat d’una història que va succeir a un antic mar ple de vida per descobrir un dels secrets més ben guardats de les muntanyes de Prades.
  • Gaudim del llenguatge literari a través de la creació d’una gran pedagoga i mestra. La M. Àngels Ollé és l’autora del nostre recurs museogràfic estrella: el conte Peix Pedra, per la qual cosa el seu record sempre està present dins del museu, com amiga i col·laboradora.
  • Creem a partir del motlle de la miniatura d’un gran fòssil la seva rèplica amb guix com fan les investigadores i els investigadors que estudien la col·lecció.  La rèplica un cop acabada se la prenen a l’escola per continuar estudiant i decorar.
  • Compartim al nostre web i arxivem les rèpliques pintades. I per fer-ho només cal enviar-nos la fotografia de la vostra petita obra d’art a museualcover@alcover.cat
  • L’activitat al Museu pot incloure la visita a les pedreres de Lucas per anar a cercar fòssils. *Les pedreres no estan adaptades per al públic amb mobilitat reduïda, us expliquem tots el detalls quan contacteu amb nosaltres.

HORARIS I TARIFES

Dilluns, dimarts i dijous. Durada de l’activitat 1:30 h aprox. És necessari concertar visita. Taller: 4,00 € per alumne. *Si el grup-classe no supera el nombre de 20 alumnes, preu del taller tancat de 80,00 €. Aforament: grup-classe 25 alumnes aproximadament. Si sou una escola de màxima complexitat i us acolliu al programa Argonautes. Taller: 2,00€ per alumne.

*Per acompanyar-vos a les pedreres a la tarda: suplement 2,00€ per alumne

 

Sou més de 35 alumnes?

Si ens visiteu més de 35 alumnes, cal que us organitzeu en dos grups. Dins del museu només hi pot accedir un grup per tal de garantir la qualitat de l’activitat.

Pel grup que queda a fora del museu us ajudem a organitzar una activitat lliure (gratuïta) i adaptada a cada nivell. Per una banda tenim la descoberta del poble (Descarrega’t aquí la guia) amb material didàctic que us facilitarem el dia de la visita o l’opció de visitar la biblioteca, un espai cultural que tenim a la vora, on podeu llegir als vostres alumnes el conte del bandoler i així conèixer un trosset del nostre passat.

Mentre que si preferiu una activitat conduïda per educadors, us proposem una activitat pel nucli antic:

El nostre poble, un museu a l’aire lliure! (Preu: 3€ per alumne. Durada: 40 minuts)

  • “Joc verdader o fals”. A través de plantejar-nos preguntes sobre el passat de la nostra vila, utilitzem els recursos patrimonials que encara es conserven al poble com ara els rentadors, pica-portes, cases senyorials, portals…, per conèixer Alcover en l’antiguitat.

 

Descarrega’t el cronograma!

 

On podem anar a dinar?

  • Plaça Nova (Ajuntament) a 200 metres: La plaça compta amb una amplia porxada, ideal pels dies de pluja.
  • Plaça Lluís Companys a 400 metres del museu. La plaça compta amb una zona de lleure, però té pocs espais amb ombra així que no és recomanable els dies de calor.
  • La Font Fresca a 800 metres del museu, vora el riu Glorieta al seu pas per la vila. Espai sense zona de lleure però, amb zones d’ombra.

* El museu té lavabos adaptats i disponibles per tot el dia

 

Demaneu informació a museualcover@alcover.cat i us atendrem aviat!

 

MAPA DE LOCALITZACIÓ

X: 1.1701544722469299, Y: 41.262392341157302


X