28 Juny, 2022

Què fa un peix a les muntanyes de Prades?

Aquesta és la pregunta que es fan els nens i nenes només entrar al museu quan es troben davant d’un espectacular fòssil de peix gegant (motlle i contramotlle) que tenim exposat al vestíbul. El fet d’obrir, literalment, el llibre de la història de la Terra i de la vida al nostre planeta, és l’excusa perfecta per a descobrir-los que hi hagut grans extincions, però també, importants explosions de vida, sobretot durant el triàsic.

 

CICLE SUPERIOR: museu i pedreres

Què fem?

  • Construïm hipòtesis gràcies a apropar-nos al relat de la vida a la terra a través de la corda del temps i els objectes que trobem dins de l’exposició. Com per exemple, preguntar-nos que fa un ós de rinoceront fossilitzat descobert a la vora d’un fòssil de peix a les mateixes muntanyes?
  • Gaudim del llenguatge expositiu per reflexionar com les roques actuals ens expliquen que el paisatge no ha estat sempre igual. 
  • Simulem a partir d’un motlle i guix com es van formar els fòssils del triàsic del nostre jaciment i per què conserven les parts toves?
  • Ens traslladem a les pedreres de Lucas, el nostre jaciment, per visualitzar “in situ” els canvis del paisatge durant milions d’anys a través de l’observació, manipulació i interpretació de la geologia actual. *Les pedreres no estan adaptades per al públic amb mobilitat reduïda.

 

HORARIS I TARIFES

Dilluns, dimarts i dijous.  Durada de l’activitat 1:30 h al museu (matí) i 1 h a les pedreres (tarda). És necessari concertar visita.

Preu: 8,00 € per alumne. *Si el grup-classe no supera el nombre de 20 alumnes, preu del taller tancat de 160,00 €. Aforament: grup-classe 25 alumnes aproximadament. Si sou una escola de màxima complexitat i us acolliu al programa Argonautes. Taller: 4,00€ per alumne.

 

Sou més de 35 alumnes?

Si ens visiteu més de 35 alumnes, cal que us organitzeu en dos grups. Dins del museu només hi pot accedir un grup per tal de garantir la qualitat de l’activitat.

Pel grup que queda a fora del museu us ajudem a organitzar una activitat lliure (gratuïta) i adaptada a cada nivell. Per una banda tenim la descoberta del poble (Descarrega’t aquí la guia) amb material didàctic que us facilitarem el dia de la visita o l’opció de visitar la biblioteca, un espai cultural que tenim a la vora, on podeu llegir als vostres alumnes el conte del bandoler i així conèixer un trosset del nostre passat.

Mentre que si preferiu una activitat conduïda per educadors, us proposem una activitat pel nucli antic:

El nostre poble, un museu a l’aire lliure! (Preu: 3€ per alumne. Durada: 40 minuts)

  • “Joc verdader o fals”. A través de plantejar-nos preguntes sobre el passat de la nostra vila, utilitzem els recursos patrimonials que encara es conserven al poble com ara els rentadors, pica-portes, cases senyorials, portals…, per conèixer Alcover en l’antiguitat.

 

Descarrega’t el cronograma!

 

On podeu anar a dinar?

  • Plaça Nova (Ajuntament) a 200 metres: La plaça compta amb una amplia porxada, ideal pels dies de pluja.
  • Plaça Lluís Companys a 400 metres del museu. La plaça compta amb una zona de lleure, però té pocs espais amb ombra així que no és recomanable els dies de calor.
  • La Font Fresca a 800 metres del museu, vora el riu Glorieta al seu pas per la vila. Espai sense zona de lleure però, amb zones d’ombra.

 

Demaneu informació a museualcover@alcover.cat i us atendrem aviat!

 

MAPA DE LOCALITZACIÓ

X: 1.1701544722469299, Y: 41.262392341157302


X