El projecte educatiu, una peça clau pel museu

El programa educatiu d’un equipament cultural com el museu d’Alcover constitueix una peça clau pel seu bon funcionament, a la vegada que imprescindible per consolidar unes de les seves funcions bàsiques com ara l’educació i la difusió del patrimoni que custodia.

Després de poc més d’una dècada de trajectòria, imparable, el programa educatiu del museu ha anat evolucionant i madurant. La nostra preuada col·lecció de paleontologia és avui un llibre obert per a qui la visita, entenedora, atractiva, suggerent i perquè no, interactiva. Les visites guiades, les activitats pels nens i nenes i els tallers per a les escoles que s’hi relacionen, ens han posicionat com un referent cultural i turístic en el territori en l’àrea de coneixement de les ciències naturals.

I pel que fa a les escoles, a punt com estem de finalitzar el curs, ens atrevim a fer una lectura molt positiva de les visites que hem tingut al llarg d’aquests mesos, des dels nens i nenes d’educació infantil i primària fins als joves, estudiants de secundària o d’universitat. I no solament pel seu nombre, que sempre és important anar sumant, sinó sobretot, pel fet de tenir la sensació d’estar complint amb la nostra funció educadora. Ens complau fer-los partícips del nostre patrimoni, que visquin una experiència singular dins d’un espai cultural modern, que aprenguin, com també, ajudar als docents de diferents centres educatius a completar itineraris o assolir competències bàsiques fora de l’aula, gràcies a oferint-los un nou recurs.

La descoberta de la història de la Terra i la vida al planeta a través de la manipulació, la construcció d’hipòtesis, la discussió i treball en grup, són algunes de les habilitats que els nostres magnífics fòssils marins del Triàsic ens han permès enfortir, tot creant noves sinergies de treball comunes i  de col·laboració entre el museu i les escoles.

Podeu consultar la nova oferta educativa per a les escoles pel proper curs 2017-18 aquí

foto_escola

X