Visites guiades

Les visites guiades són l’eix vertebrador del nostre programa educatiu. Per això, hem creat uns continguts i activitats que s’adapten a les necessitats de tots els públics: escoles, famílies, grups, jubilats, etc. Es tracta de poder mostrar les nostres preuades col·leccions i el patrimoni més representatiu i singular d’una manera entenedora i suggerent.

“Interpretar el patrimoni és l’art de revelar in situ el seu significat”

 

 

 

 

 

 

 


 

indINDIVIDUAL

info2

MUSEU
Hi descobriràs un món que mai havies imaginat  a través de les nostres exposicions: els fòssils marins de l’entorn de les muntanyes de Prades quan l’inundava un mar tropical i la vida burgesa  d’una família benestant en el trànsit del segle XIX al XX.

DELS FÒSSILS AL MÓN BURGÈS
Visita guiada a les exposicions del museu. Es tracta de dues mostres de temàtica molt diferent que val la pena conèixer amb més detall per aprofundir en els secrets de la magnífica col·lecció de paleontologia  i el passat ocult de la esplèndida casa noble Ca Batistó

BANDOLERS, PALAUS I SENYORS
Gaudiràs d’un interessant i variat itinerari passejant pel nucli antic del poble, entrant a les exposicions del museu i fent un tast de cervesa artesanal:
La ruta urbana “Una passejada en el temps” t’endinsarà en l’època dels bandolers, moment de màxima esplendor dels alcoverencs.  La casa noble Ca Batistó et sorprendrà amb les seves exposicions i fisonomia intacta.  En acabar, un tast de cervesa artesanal acomiadarà la visita.

 

indGRUPS 

info2

MUSEU
Hi descobrireu un món que mai havíeu imaginat  a través de les nostres magnífiques exposicions: els fòssils marins de l’entorn de les muntanyes de Prades quan l’inundava un mar tropical i la vida burgesa d’una família benestant en el trànsit del segle XIX al XX.

RUTA URBANA
Si el que voleu és passejar a l’aire lliure i conèixer el nucli antic del poble, us aconsellem seguir el recorregut de la nostra ruta urbana “Una passejada en el temps“. Magnífics edificis, interessants relats del passat, llegendes i costums us permetran conèixer d’aprop la nostra identitat més quotidiana.

CONVENT
L’antic convent franciscà de Santa Anna, avui Centre Cultural de les Arts, obre les portes als visitants per explicar-vos el seu passat. Durant segles fou un important focus de cultura i art, fusionant la vida al poble i al convent en un sol ens.  Durant el segle XVIII, moment de màxima esplendor, la comunitat franciscana de Santa Anna va arribar a superar la vintena de membres

ESGLÉSIA NOVA
La recuperació dels passos interiors de l’edifici de l’Església de l’Assumpció ens han permès obrir al visitant un interessant recorregut, passant a través dels espais de les cobertes, l’escala de caragol de la capçalera, la sala sustentada per pilastres sobre les voltes de la nau, per acabar accedint a l’emblemàtic campanar inacabat. L’itinerari seqüencial i historiat per uns espais ocults, us desvetllarà la seva essència.