6 Març, 2018

Vida burgesa a Ca Batistó i fòssils marins a Triàsic

 

A la planta noble de ca Batistó recuperem la memòria sobre la modernitat burgesa. Les targetes postals, la música mecànica, l’aigua corrent, els vestits de bany, el vàter closet, la cuina econòmica, les noves sales de bany, etc., són algunes de les “novetats” que hi descobrireu per veure com van transformar la vida de la gent benestant dins de la llar. No oblidem que tot el que explica la casa ens situa a una època de grans canvis tecnològics i socials. Cada petita estança, doncs, té el seu propi relat com per exemple la cambra, escenari ideal escollit per reflexionar sobre el nou rol de la dona i el feminisme burgès.

Entrareu a la sala de paleontologia per retrocedir milions d’anys, quan les Muntanyes de Prades encara no s’havien format i tot ho inundava un antic mar tropical, poc profund, ple de vida. Poc després d’una gran extinció que va fer perillar tota la vida al planeta, per sort, aquesta es va diversificar i desenvolupar de manera increïble. Van aparèixer els primers dinosaures, els rèptils, els peixos ossis moderns…, i les empremtes d’aquesta espectacular explosió de vida són avui les restes fòssils descobertes a les roques formades en els diferents ambients del triàsic, les nostres muntanyes.

 

De dimarts a diumenge i festius. Cal reserva prèvia. Màxim 45 persones.

entrada + 25,00€ grup Durada 1h
Entrada general:  4,00 €
Entrada reduïda:  2,00 € jubilats – majors de 65 anys-, estudiants, família nombrosa i monoparental.
Entrada gratuïta:  menors 16 anys, Carnet Jove, Carnet AMC i de l’ICOM, aturats, docents, discapacitats i alcoverencs – alcoverenques (és imprescindible presentar el document acreditatiu)

Grups 15-30 persones:   3 €  /  pers.
Grups 30-45 persones:  2 €  /  pers.
*En acabar la visita s’ofereix la possibilitat de realitzar un tast de producte local: cervesa artesanal Rosita (suplement de 1€  /  pers.)

 

Reserves aquí

X