17 Maig, 2022

Xerrada “100 anys de la descoberta de la tomba de Tutankhamon”

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, hem volgut sumar una activitat divulgativa a partir de la visita de l’egiptòleg alcoverenc, Francesc Bosch Pouche, professor investigador del Griffith Institut, Universitat d’Oxford (Regne Unit).

El Dr. Francesc Bosch ens donarà a conèixer un dels descobriments arqueològics més importants de la història de la humanitat: La tomba de Tutankhamon.

El Griffith Institute de la Universitat d’Oxford custodia en el seu arxiu la major part de la documentació original del descobriment i l’excavació de la tomba de Tutankhamon per part de Howard Carter i el seu equip. A partir dels documents de la col·lecció (mapes, plànols, dibuixos, notes, fitxes de registre, diaris i les icòniques fotografies de Harry Burton) ens endinsarem en la narració d’una de les fites més importants de l’arqueologia, parant especial atenció als seus protagonistes, la metodologia de treball i l’evolució del procés d’excavació, així com l’impacte o “Tutmania” que la descoberta va causar al món.

La xerrada serà a les 19 h a Ca Cosme. Ara bé si algun infant vol venir a conèixer el ponent, fer-li preguntes i apropar-se a la vida d’un investigador, des de la biblioteca s’organitzarà aquesta trobada que es durà a terme a la mateixa sala d’actes a les 18:30. Us esperem!

Sense reserva prèvia.
Us esperem!

 

 

X